tisdag 24 april 2012

Stackars, stackars religiösa minoriteter....

Humanisterna är, som ni vet, elaka. I första hand utövar de naturligtvis sin ondska genom att ifrågasätta prästers, rabbiners och imamers rätt att diktera sanningen och lagen för sina medmänniskors, trots att dessa hedervärdiga religionsföreståndare stödjer sig på något så vederhäftigt som millenniegamla mytologier.
Nu har dock apologeterna hittat en ännu bättre angreppsvinkel: Humanisterna är högerextremister!
Varför?
Jo, islam är en religion. Humanisterna ifrågasätter religionernas anspråk på vetorätt i etiska och sociala frågor samt deras rätt att slippa den kritik och granskning som riktas mot andra ideologier. Ergo: Humanister (och vi andra "oorganiserade" ateister) kritiserar islam. Det gör gärna högerextremister också. Genom en oerhört långsökt "guilt by association"-process kan alltså högerextremisternas illdåd tillskrivas humanisternas religionskritik.
Heltokigt? Javisst. Men det hindrar inte Helle Klein och hennes försvarare Göran Rosenberg från att klargöra att "humanisterna och nyateisterna" spelar högerextremisterna rakt i händerna, och dessutom främst "angriper religiösa minoriteter".
Jag skulle kunna påpeka hur stor majoriteten av världen som ännu inte är sekulär. Jag skulle kunna nämna hur en av Egyptens ledande statsvetare kanske kan acceptera kristna, men anser att ateister "måste straffas strängt".
Listan kan göras hur lång som helst. Jag anser dock att det är dags att plocka offerkortet ur kortleken och kasta bort det. Låt apologeterna jämföra sina ömma tår och gömma sig inom tempelmurarna, så kan vi ateister snöra på oss vandrarkängorna och promenera vidare i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar